Eviden виграла в Індії стомільйонний тендер на поставку двох новітніх суперкомп’ютерів

Компанія Eviden, що належить Atos — провідному виробнику у сфері передових обчислень, оголосила про отримання великого контракту на 100 мільйонів доларів США з NCMRWF, що діє від імені Міністерства землевпорядкування Індії, на створення двох новітніх суперкомп’ютерів для моделювання погоди та кліматичних досліджень, які проводить IITM та NCMRWF.

Ці системи, засновані на BullSequana XH2000 від Eviden, матимуть загальну потужність до 21,3 петафлопс і використовуватимуть запатентовану технологію прямого рідинного охолодження від Eviden для охолодження системи за допомогою теплої води.

Розташований у місті Нойда суперкомп’ютер NCMRWF матиме обчислювальну потужність 8,3 петафлоп для моделювання погоди та клімату, щоб підтримувати передові числові дослідження погоди по всій Індії. Ця платформа об’єднає 2100 вузлів CPU з процесорами AMD EPYCTM 7643, 18 вузлів GPU з використанням графічних процесорів NVIDIA A100 Tensor Core, мережеву платформу NVIDIA Quantum InfiniBand і високопродуктивну пам’ять від Micron.