Eviden підтримує Реймський університет Шампань-Арденни (URCA) у його переході до квантових обчислень

Eviden, Atos Group, який є лідером у сфері цифрових та хмарних технологій, великих даних і безпеки, оголосив, що підтримує Реймський університет Шампань-Арденни (URCA) через навчальні ініціативи для підвищення обізнаності про виклики квантових обчислень. URCA спиратиметься на багаторічний досвід Eviden у цьому секторі через пропонуванння Qaptiva.

Хоча деякі сектори готові звернутися до квантових обчислень для розв’язання проблем, які тепер вирішуються суперкомп’ютерами, цілі клієнтів змінюються. В очікуванні появи перших квантових комп’ютерів попит зміщується від чистих досліджень до розроблення та використання конкретних програм квантового обчислення.

Арно РЕНАР, директор центру de Calcul Régional ROMEO URCA, прокоментував: «У рамках проєкту MesoNET Університет Реймса Шампань-Арденни надає дослідникам, студентам і промисловцям навчальні програми, що охоплюють загальні сфери HPC. У розділі «Спеціалізовані архітектури» ми підтримуємо їх у випробуванні найновіших технологічних досягнень. В межах цієї ініціативи компанія Eviden пропонує серію навчальних курсів, починаючи з основ квантових обчислень і закінчуючи квантовим програмуванням.»